Het doel van het project is het verkrijgen van inzicht in de risicoruimte die nodig is voor de ontwikkelingen in het kader van de energietransitie. Hiertoe worden representatieve bouwstenen gedefinieerd (typische installaties/ activiteiten) en de bijhorende scenario’s en varianten; worden de risicoprofielen per bouwsteen berekend en worden de resultaten geanalyseerd. Verder worden ook mogelijke maatregelen besproken om het risico te reduceren.  In dit rapport worden de volgende bouwstenen besproken: waterstof terminal, ammoniak terminal, bio-LNG terminal, CO2 terminal, LOHC conversie installatie en ammoniak kraakinstallatie.

Hieronder zijn het hoofdrapport, de bestanden die bij Appendices A, B en C horen, en een overzichts-Excel te vinden. De oorspronkelijke Excel-bestanden achter Appendices B zijn niet vrij beschikbaar,  maar kunnen verstrekt worden aan professionals en overheidsinstanties voor wie dit bijzonder van belang is. Hiervoor kan direct contact opgenomen worden met Merijn Vroonhof van de Gemeente Amsterdam (m.vroonhof[at]amsterdam.nl).

Gerelateerde onderwerpen


  • Het Inventariseren en analyseren van de (bescherm)opgave

    Bij het identificeren en analyseren van gevaren is het van belang te weten welke activiteiten met gevaarlijke stoffen een bedreiging kunnen vormen voor de omgeving. Bijvoorbeeld een ongeval. Hierbij wordt gekeken welke effecten dit ongeval kan hebben, als voorbeeld  warmtestraling, een drukgolf of een giftige wolk. En er wordt gekeken hoe deze effecten zich ontwikkelen in de tijd. Om mogelijke gevolgen van gevaar in kaart te brengen wordt gekeken wie of wat getroffen kan worden door een brand, explosie of gifwolk.